• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • "Герої не вмирають...."- тиждень мужності та патріотизму у школі

"Герої не вмирають...."- тиждень мужності та патріотизму у школі

2018-02-21

/Files/images/IMG_20180219_165753.jpg

Патріотизм є головною потребою української держави, якій необхідні національно свідомі громадяни, здатні забезпечити країні гідне місце в сучасному світі. На сучасному етапі українського державотворення актуальною є проблема виховання у підростаючого покоління патріотичних почуттів, активної громадянської позиції, сприяння усвідомленню учнями свого громадянського обов’язку на основі національних і загальнолюдських духовних цінностей.

Для педагогічного колективу Білоцерківської вечірньої (змінної) загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №1 патріотичне виховання залишається одним з пріоритетних напрямків виховної роботи. З 15 по 21 лютого у школі пройшов тиждень мужності і патріотизму.

Класні керівники та вчитель історії Бондар К.М. провели уроки мужності в 8-А, 9-А, 10-А,Б,11-А,12-А класах, а філія-бібліотеки №3 познайомила з інформаційним простором «Невідомі сторінки чужої війни», де учні дізналися про причини війни в Афганістані, переглянули фільм, презентацію про події 1979 -1989рр.

Учителі Бондар К.М. та Манович О.О. підготували та провели виховний захід «Герої не вмирають». Активну участь у заході прийняли учні 12-А класу: Стрілець В., Тхоржевська О., Коломієць Н.. Старшокласники подивилися і обговорили відео: «Сергій Нігоян Читає вірш Шевченка…», «Штурм майдану», «Жива історія майдану», «НЕБЕСНА СОТНЯ», «Події 20 лютого 2014 року» та презентацію «Революція Гідності». Вшанували НЕБЕСНУ СОТНЮ хвилиною мовчання. Після заходу поклали квіти біля меморіалу НЕБЕСНОЇ СОТНІ.

В школі була організована виставка фотографій та книг про війну в Афганістані 1979-1989рр., висвітлена інформація про неоголошені війни другої половини ХХ століття.

В рамках тижня мужності та патріотизму були проведені заходи, які покликані формувати людину-патріота, виробляти глибоке розуміння громадянського обов’язку, готовність у будь-який час стати на захист рідної України. Виховні години мужності та патріотизму сприяють засвоєнню учнями історичного матеріалу про героїчне минуле і сьогодення нашого українського народу, його прагнення до зміцнення могутності рідної країни, сприянні становленню й утвердженню України як суверенної, правової, демократичної, соціальної держави, готовності відстояти її незалежність, служити і захищати її, розділити свою долю з її долею.

Кiлькiсть переглядiв: 243

Коментарi