• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень педмайстерності вчителів суспільно-гуманітарних наук

Тиждень педмайстерності вчителів суспільно-гуманітарних наук

2014-10-27

/Files/images/tijden_gumantarv/DSC02741.JPG

20 жовтня 2014 року у школі розпочався тиждень педмайстерності вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін. На лінійці з нагоди відкриття тижня учні школи презентували план заходів проведення тижня.

21жовтня, учителі української мови та літератури, Олійник В.М. та Васильєва Н.Ю. підготували виставку: «Українське декоративне мистецтво» на якій ознайомили школярів із житловим побутом українського народу та провели мовну гру: « Словесна перестрілка «Догори дригом»» для учнів 9-10 класів. Тема для проведення гри була вибрана дуже вдало, оскільки вона завжди актуальна і доцільна для проведення в будь – якому класі, адже для дітей рідна мова є близькою і невід’ємною. Всі заплановані конкурси в достатній мірі відповідали віковим особливостям учнів. У грі брали участь 2 команди (по 4-6 учнів у кожній). Грали у слова, грали зі словами. Головна ідея – слово! Проводилися багато конкурсів, пов’язаних зі словами. За кожну перемогу, у окремому конкурсі, команда нагороджувалася призом.

Під час мовної гри учні були досить активні: сміливо та жваво дискутували, вчились думати разом, сперечались, доводили власну думку, спростовували помилкові твердження – все це допомагало збагатити теоретичний багаж знань учнів, розвивати вміння практично застосовувати свої знання, збагачувати словниковий запас учнів, виховувати любов

до рідної мови.

Золота осіння пора щороку дарує нам яскраві барви. Ось і зараз дерева вкриті жовтогарячими коронами, з яких потроху листя злітає на дзеркала ставків і озер.

Ось саме в таку осінню пору, коли все добро із садів, городів, полів і лісів було зібрано і завезено в двори, сховане в комори, льохи і клуні, люди збирались на великий осінній ярмарок, щоб продати лишки виробленої продукції, обміняти на інший товар та й навіть похвалитися вирощеними овочами, фруктами, зерновими культурами, медом, хлібом, гончарними і ткацькими виробами... Чого тільки не було на тих ярмарках у незапам’ятні часи в Україні!

А ще на ярмарку можна було відпочити і повеселитися, зустрітися з родичами, знайомими, друзями, обмінятися думками, рецептами, своїми знаннями та секретами. Бо осінній ярмарок — це справжнє свято .

21 жовтня, Наконечна О.Б. та учні 8 та 11 класів запросили всіх на осінній ярмарок, де лунали жартівливі українські пісні, гуморески. На ярмарок завітали літературні герої із якими всі поринули в ту далеку епоху й зазирнули на такий ярмарок, що відбувався кожної осені в українських містечках і великих селах.

Теплитй день і небо синє,

І доречне свято нині.

Хай лунають жарти й сміх,

А земля тепер спочине.

Ми на ярмарок осінній

Вас запрошуємо всіх.

22.10.2014 року учителі англійської мови, Манович О.О. та Будова Л.А. гостинно запросили на позакласний захід з англійської мови : «Калейдоскоп англійських традицій». На цьому заході учні ознайомилися з історією походження чаю, та виникнення чаювання у Європі.

Чай супроводжує англійців протягом усього життя. Він незмінно присутній в кожному англійському будинку чи офісі, адже у британському суспільстві розпорядок дня будується від чаювання до чаювання.

Китайський імператор, його вірні слуги, яскрава презентація з повсякденного життя англійців, правила чайного етикету та сервірування столу, захоплюючі відео ролики - все це сприяло створенню затишної домашньої атмосфери. Ну і звичайно ж яке чаювання без відомого, смачного англійського яблучного пирога! За чаєм англійці обговорюють лише приємні теми, то присутні із задоволенням поринули у заочну подорож старовинними вулицями Лондона.

23 жовтня 2014 року вчителем історії Федюк Ольгою Петрівною було проведено захід до 70-ти річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Проведення заходу до Дня визволення України від фашистських загарбників має на меті уславлення воїнів-переможців, ушанування пам’яті мільйонів полеглих за визволення української землі, людей, які загинули на окупованій території, у концтаборах, на фашистській каторзі. Захід проходив теплій, доброзичливій обстановці.

Вході заходу вчитель разом з учнями 9 -10 класів розповіли про найбільші операції по визволенню України. Та через призму літературних та музичних творів, як найповніше намагались осягнути дух тієї епохи. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять тих, хто загинув на тій страшній війні, а також помолилися за героїв, які захищають нашу державу на Сході.

Жити без пам’яті, без історії – значить зостатися без кореня життя.

Весь світ 24 жовтня відзначає День народження Організації Об'єднаних Націй.

Cьогодні на сході України іде жорстока війна, яка несе розруху, загибель мирного населення, дітей, військових.

Головне завдання припинити кровопролиття українського народу і загибелі представників інших національностей на території України.

Мета Організації Об'єднаних Націй – це зберегти мир на Землі, екологію, побороти голод, злидні, епідемії хвороб.

Завдання заходу: Познайомити учнів з історією виникнення міжнародної Організації Об'єднаних Націй, Статутом ООН, її цілями, головними органами,структурою, спеціалізованими установами та підрозділами; діяльністю України в ООН;документами, прийнятими ООН (Конвенцією ООН з прав дитини) ;

Виховувати в учнів любов до своєї держави – Україна, один до одного; патріотичні почуття, толерантність, борців за мир, екологічну безпеку в світі; відповідальність за майбутнє України, планети Земля.

Вчити учнів самостійно працювати, викладу історичного тексту.

Учні 9-А, 12-А, 12-Б класів взяли активну участь у підготовці та проведенні заходу.

Кiлькiсть переглядiв: 384

Коментарi