• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «ЗНОВ БІЛИМ ЦВІТОМ ВКРИЛИСЯ САДИ, І ЗНОВ ПРИХОДИТЬ СВЯТО ПЕРЕМОГИ...»

«ЗНОВ БІЛИМ ЦВІТОМ ВКРИЛИСЯ САДИ, І ЗНОВ ПРИХОДИТЬ СВЯТО ПЕРЕМОГИ...»

2019-05-08

/Files/images/DSCN7729.JPG

Весна іде, і переможним кроком

В тюльпановому вічному вогні

Йде травень крізь хвилини, дні і роки,

Несе нащадкам спогади свої.

Сьогодні, 08 травня,у нашій школі відбувся загальношкільний захід присвячений Дню пам'яті та примирення та 9 травня - 74-тій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні .Ці дні присвячені пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старикам, – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. Дні пам’яті та примирення були проголошені рішенням 59-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 24 листопада 2004 року.

В Україні, так само як і в світі, відзначається День пам’яті та примирення, який встановлено згідно з Законом України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років". Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Нове свято встановлене задля "вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих".

Вшановують цього дня воїнів, "жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни". Офіційне гасло пам’ятних заходів – "1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо". Новим символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є квітка маку. ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулІ.

ПІд час заходу учні школи переглянули тематичні відеоролики . Активну участь у проведені свята взяли учні: Калунін Єгор ( 11- Б клас),Пестрикова Анастасія( 8-А клас), Гурінова Ємілія ( 11- А клас), Нікітенко Павло ( 10- Б клас).

Кiлькiсть переглядiв: 315

Коментарi