Герої Крут - для нащадків взірець.

2019-01-29

/Files/images/Георї Крут.jpg

Герої Крут - для нащадків взірець.

З метою формування почуття патріотизму , любові до свого народу, його історії та героїчного минулого сьогодні, 29 січня , у нашій школі відбувся захід під час якого учні дізналися про трагічну загибель студентського куреня під Крутами . Це стало символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. У бою під Крутами полягло 27 київських студентів , що1918 –го року стали на захист незалежності своєї Вітчизни. Поїзди, походячи повз цю маленьку станцію . стишують хід, а в день , коли сталася трагедія , тривожно сигналять…Немов будять приспану й присипану порохом забуття за часів СРСР нашу пам'ять про тих , хто поклав голову в цих полях , захищаючи незалежність молодої української держави . Передчасно зів’ялий цвіт , юні романтики…

Під час заходу учні мали можливість переглянути документальну стрічку. Герої Крут Україна: Забута історія- Крути -Молода кров. Учні дізнались про те ,що довгий час історія подій під Крутами залишалася поза увагою офіційної історіографії СРСР, і обростала міфами і вигадками з обох сторін. Починаючи від твердження Муравйова, що він два дні відважно бився під Крутами проти відбірних військ УНР під проводом Петлюри, до збільшення кількості загиблих до 500 чоловік (або навіть до тисячі в деяких українських емігрантських колах). Насправді Муравйову знадобилося два дні, щоби відремонтувати залізницю і зорганізувати свої сили. Щодо точної кількості загиблих, то офіційного підтвердження їх кількості ще й досі немає. За свідченням учасників подій, ймовірно вбито було близько 250-300 осіб з українського боку, але відомі імена тільки тих, що потрапили в полон і були поховані на Аскольдовій могилі в Києві.

Виховний захід підготували і провели завуч школи Васильєва Наталія Юріївна, учитель географії Романчук Людмила Матвіївна. Активну участь у проведенні заходу взяли учні: 11-Б клас – Калунін Єгор 11- А клас- Гурінова Емілія.

.
Кiлькiсть переглядiв: 238

Коментарi