Правовий тиждень

2018-12-13

/Files/images/vse/колаж.jpg

З 10.12. по 13.12. 2018 року в Білоцерківській вечірній (змінній) загальноосвітній школі проведено Усеукраїнський тиждень права.

Основною метою було:

- підвищити інтерес учнів до правознавства;

- розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмету;

- реалізувати на практиці основні принципи особистісно орієнтованого підходу до навчання;

- створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях.

Проведення тижня права було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнівської молоді про їх права та відповідальність, зазначені в Конституції України та в міжнародно – правових документах (Загальна декларація з прав людини, Конвенція ООН про права дитини та ін.).

Розпочався правовий тиждень 10 грудня лінійкою на якій учні дізналися про історію Всесвітнього Дня права і отримали правові задачі для виконання. 10 грудня організовано зустріч учнів школи з представником БСЮП Шишуліною О.В. Було проведено лекторій з права «За законами жити – біди не знати». Класні керівники провели виховні години «Права та обов’язки учнів».

11.12.2018р вчителем правознавства Бондар К.М. та заступником директора з НВР Васильєвою Н.Ю. було проведено Усеукраїнський урок - кінолекторій «Права людини» на якому учні познайомилися із «Загальною декларацією прав людини», переглянули відеофільми: «Декларація прав людини. Кожне слово оплачене жертвами», «Права людини». Всеукраїнський урок з нагоди проголошення 10 грудня 1948 року Загальної декларації прав людини, «Історія прав людини. Соціальне відео».

12.12. 2018р. було проведено тренінг на правову тематику з учнями, що стоять на обліку ВШО. Відбулася зустріч учнів 8-А, 10-А, 11-А, 12-А класів з представниками правоохоронних органів. Про надання безкоштовних послугів адвоката та як протистояти домашньому насильству познайомив учнів Мартосіч Анатолій Вікторович, начальник відділу Білоцерківського МУ з надання безоплатної правової допомоги. Іванченко Олег Андрійович, старший інспектор Білоцерківського міського відділу з питань пробації, розповів учням про надання юридичних послуг Центром пробації.

Психолог Центру пробації Сіхневич Ольга провела тренінг з учнями 9-А класу.

Протягом тижня учні школи виконували квест, розв’язували правові ситуації.

Цей тиждень – пропаганда, спрямована на всіх громадян нашої держави. А наша маленька «держава» (школа) не стала винятком: розроблено ряд заходів, що охопили усі ланки освітньої діяльності, заходи, що спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально – естетичних принципів, традицій, пройшли конкурси малюнків, газет «Мої права».

Кiлькiсть переглядiв: 302

Коментарi