• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Екскурсія до міського відділу міліції

Екскурсія до міського відділу міліції

2013-09-18

/Files/images/IMG_1847.JPG

За ініціативи керівництва Головного Управління МВС України в Київській області, працівниками кримінальної міліції в справах дітей в Білоцерківському міськвідділі міліції було проведено «День відкритих дверей» для учнів однієї із шкіл міста Біла Церква із залученням неповнолітніх, які перебувають на обліку в ОВС. Метою заходу є доведення інформації на правову тематику щодо пропаганди здорового способу життя, недопущення вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, протидії вживанню наркотичних засобів та психотропних речовин, забезпечення соціального і правового захисту дітей.

Білоцерківська міліція вкотре відкрила двері для вихованців шкіл. Головна мета правоохоронців - дати можливість зрозуміти і роз’яснити дітям, що міліція не караючий орган, а правозахисний для пересічних громадян. У гостях Білоцерківських правоохоронців побували учні вечірньої ЗОШ №1 на чолі з соціальним педагогом школи Наталією Ткачук та практичним психологом Тетяною Василівською. Їх радо зустрічали: головний спеціаліст УКМСД майор міліції Леся Мазниченко, заступник начальника ВКМСД ГУМВС України в Київській області підполковник міліції Володимир Мельник, начальник відділу КМСД Білоцерківського міськвідділу майор міліції Олександр Демківський.

/Files/images/IMG_1871.JPG

Про історію створення міліції та визначні події з життєдіяльності підрозділу вихованцям школи розповіла оперуповноважена відділення кримінальної міліції у справах дітей лейтенант міліції Яніна Пахоленко .

В.о. начальника чергової частини майор міліції Геннадій Олексієнко розповів дітям, що чергова частина - це серце кожного підрозділу ОВС. Білоцерківська міліція має сучасну чергову частину, оснащену моніторами з відеонагляду по всьому місту, електронне табло із місцями несення служби нарядами в місті, про роботу слідчо-оперативних груп, які за повідомленням чергового направляються на місце скоєння правопорушення.

Дітям завжди цікаво ознайомитися з технічними засобами роботи міліції, щоб надати їм таку можливість, в дворі міськвідділу учнів зустрічали працівники роти патрульної служби та відділення Державтоінспекції.

Співробітник спецпідрозділу швидкого реагування роти патрульної служби сержант міліції Олександр Кравчук продемонстрував школярам спецзасоби патрульних та службовий автомобіль.

Зацікавила школярів розповідь інспектора відділення ДАІ старшого лейтенанта міліції Олександра Жабського про роботу Державтоінспекції по забезпеченню безпеки дорожнього руху, який показав дітям технічні засоби контролю, а саме прилад для вимірювання швидкості руху транспортних засобів та алкотестер, який учні забажали перевірити на собі.

В спортивному комплексі Білоцерківської міліції діти трішки відпочили, побігавши з м’ячем, а також отримали запрошення від правоохоронців безкоштовно займатися в спортивних секціях міськвідділу після занять в школі.

Головний спеціаліст управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України майор міліції Леся Мазниченко провела з учнями бесіду-тренінг на тему дотримання законності у повсякденному житті, про випадки насильства в сім’ї, також, дітям було показано відеофільми про «Невигадані історії із життя підлітків». Все почуте і показане зацікавило підлітків - вони ставили запитання і наводили приклади поведінки своїх ровесників, щоб більш досконало дізнатися про наслідки необдуманих вчинків.

Приємною несподіванкою стала для дітей запропонована їм екскурсія до парку «Олександрія», де вони мали змогу відвідати звіринець – спілкування із живою природою є приємним та радісним, як для дітей так і дорослих. По закінченню екскурсії міліціонери пригостили дітей солодощами.

Підлітки були приємно враженні гостинністю правоохоронців, подякували їм за змістовну та дуже цікаву зустріч та можливість побачити реальну діяльність правоохоронних служб.

/Files/images/IMG_1930.JPG

На завершення зустрічі, працівники Білоцерківської міліції побажали школярам успіхів в навчанні та суворого дотримання Закону.

( за матеріалами газети "Гриф")

Кiлькiсть переглядiв: 200

Коментарi