Правовий тиждень

2014-12-11

/Files/images/pravoviy_tijden/DSCN1573.JPG

У 1950 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала всім державам і зацікавленим організаціям відзначати 10 грудня як День прав людини, який знаменує річницю ухвалення Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини у 1948році.

Права людини! Права дитини! Ці фрази міцно увійшли в наше життя та прижилися в сучасному суспільстві. Людина повинна з дитинства рости з розумінням необхідності знати та виконувати свої права, обов’язки та поважати права і свободи інших людей.

З метою подальшого розвитку в школі системи безперервної правової освіти та виховання, покращення роботи щодо формування рівня правової культури дітей, розвитку громадянських компетентностей учнівської молоді, згідно плану роботи Білоцерківської вечірньої(змінної) загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №1 з 08 по 12 грудня 2014 року організовано і проведено Тиждень правових знань «Правова освіта як чинник запобігання правопорушень»

Варто звернути увагу на кожен тематичний захід в рамках тижня та відзначити його організаторів:

• 08.12.2014 р.Тиждень правових знань розпочався із робочої лінійки для учнів 5-11 класів на тему «Права і обов’язки громадян України», яку провела учитель правознавства Бондар К.М. Була встановлена Вільна трибуна для висловлення власних думок учнів та працівників школи на тему «Ми і закон». Учні школи могли висловити свої думки, пропозиції, ідеї щодо покращення шкільного життя. Першою відкрила Вільну трибуну президент школи Денисюк Іванна, яка закликала школярів не порушувати права учнів.

• 09. 12. 2014 р Цікавими для школярів був круглий стіл. Відповіді на запитання про свої права, цінності людського життя, поведінку в школі, дома та громадських місцях учні 8-х-12 класів отримали на заході «Кримінальна відповідальність неповнолітніх» на якому були присутні Ковальчук Олександр Володимирович, капітат міліції, оперуповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей, Махаринський Григорій Володимирович, завідувач сектора захисту прав та інтересу ітей служби у справах дітей Білоцерківської міської ради, Синьєок Наталія Андріївна, старший інспектор сектору зв’язків із громадкістю. Гості провели профілактичну бесіду на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх», в якій висвітилили питання щодо правопорушень та злочинності, криміногенної ситуації в місті серед неповнолітніх.

•10.12.2014 р. була організована та проведена зустріч учнів 8-12-х класів на тему « Дитяча злочинність» з начальником циклу загальноправових дисциплін, підполковником внутрішньої служби БІлоцерківського училища ПП ДКВС України Степенком Андрієм Анатолійовичем, підполковником міліції у відставці , викладачем циклу загальноправових дисциплін БІлоцерківського училища ПП ДКВС України Здориком Володимиром Васильовичем, та директором Київського обласного центру вторинної правової допомоги у кримінальній справі Клепком Валерієм Григоровичем.

Завдяки інформації у цікавій формі та вирішенні низки навчально-правових ситуацій школярі більше дізналися про правову відповідальність. та правовий захист, міру покарання, прослухали лекцію на тему «Перше і останнє знайомство з Кримінальним кодексом» Під час бесіди були використані фрагменти документальних фільмів про життя підлітків у слідчому ізоляторі та ув’язнених підлітків.

Протягом тижня діяла виставка юридичної літератури, присвячена правам дитини « Правові знання школярам, батькам», яку організувала бібліотекар школи Шекера Ірина Сергіївна.

Для підвищення рівня правової культури, поширення знань про права і свободи людини та набуття навичок їх застосування у повсякденному житті поновлено інформацію в куточку «Правознавець».

Протягом тижня у 8-12-х класах практичний психолог Василівська Т.М.. провела тренінгові заняття «Права свої знай, обов’язки не забувай» та соціологічне опитування «Твої права та обов’язки».. Під час заняття учні були активними, висловлювали власні думки, було видно їхню обізнаність.

Закінчився тиждень відеосемінаром для учнів 8-12х класів «Проблеми злочинності серед неповнолітніх»

Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюється на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку.

Тиждень правових знань не пройшов непоміченим. Заходи, які були проведені, знайшли відгук у серцях і свідомості наших учнів.

Кiлькiсть переглядiв: 288

Коментарi